במקום לרוץ בין ישיבות חירום ולענות למיילים עד חצות,
זה הזמן להשקיע בעצמך ולקדם את המטרות שבאמת חשובות לך!
פתחתי את המחשב, והנה זה מתחיל: הודעת ווטסאפ מלקוח גדול שלנו – 'דחוף! המערכת לא עובדת כמו שצריך'
במקביל, 3 מיילים מההנהלה על דוח שהיו צריכים אתמול.
פתאום נכנס אלי לחדר דניאל, אחד העובדים המצטיינים שלי – 'יש לי משהו חשוב לדבר איתך עליו'.
אני כבר מכירה את המבט הזה, הוא מחפש הזדמנויות בחברות אחרות.
אני מנסה להתרכז, אבל הטלפון לא מפסיק לרטוט. שני ספקים מחכים לתשובה, והמנכ"ל רוצה עדכון על הפרויקט החדש. בינתיים אני רואה את המתח בין שתי העובדות הכי טובות שלי – הן בקושי מדברות אחת עם השנייה מאז הפרויקט האחרון.
התוכנית לשיפור תהליכי העבודה? אפילו לא פתחתי את הקובץ. המייל שרציתי לכתוב לצוות על השינוי הארגוני? עדיין טיוטה. הפגישה עם העובדת החדשה שביקשה הכוונה? נדחתה בפעם השלישית.
במקום להרגיש מועקה ולדחות את הקימה עוד ועוד אפשר פשוט להתארגן ברוגע, לפזר את הילדים לבתי הספר בנחת, בלי לחץ ובלי טלפונים דחופים שמקפיצים אותך באמצע. במשרד – היום מתוכנן בדיוק כמו שרצית, ואפשר סוף סוף להקדיש זמן לפרויקטים החשובים לך.
הצוות מגיע מוכן עם עדכונים ממוקדים. שתי העובדות שפעם לא דיברו אחת עם השנייה? הן עכשיו מובילות יחד את אחד הפרויקטים המשמעותיים.
התהליכים החדשים שהטמעת באמת עובדים – הצוות יודע בדיוק מה לעשות, הצוות לא צריך אותך מעורב בכל החלטה קטנה.
העובדים מרגישים שהם מתפתחים ומתקדמים – העובדים שתמיד נראה לך ששוקלים לעזוב, עכשיו הם מובילים את הצוות וגאים בתפקיד שלהם.
יש לך שקט נפשי שמאפשר לך לטפל בבעיות מורכבות מאוד, רק הפעם מהר יותר, ובפחות מאמץ.
בלי מחשב פתוח, בלי לבדוק מיילים כל שתי דקות. סוף סוף יש לך ראש להקשיב, להיות נוכח, ליהנות.
זה לא קורה ברגע, אך כשלומדים לעבוד עם תפיסת ניהול נכונה ועם כלים מדויקים – אפשר גם להוביל את היוזמות שחשובות לנו, גם לנהל חיים מאוזנים ובריאים וגם להתקדם בקריירה.
אבל הפתרונות שניסית עד כה הם פתרונות נקודתיים:
הפער האמיתי הוא בין מי שאתם לבין מה שאתם עושים.
כשהמערכות והשיטות שבהם משתמשים לא מחוברות לערכים, למטרות ולחוזקות האישיות של כל מנהל – הן פשוט לא יחזיקו מעמד מול הלחצים היומיומיים.
נניח שמנהל מסוים מאמין בהעצמת עובדים, אבל המציאות גורמת לו להיות מעורב בכל החלטה קטנה – זה יוצר דיסוננס פנימי שמתיש אותו.
או למשל אם מנהל אחר מעריך איזון בית-עבודה, אבל מוצא את עצמו עונה למיילים בחצות – זה מייצר את הניתוק בין מי שהוא לפעולות שלו!
רבות משיטות ניהול הזמן פותחו לעובדים מקצועיים, לא למנהלים.
הן מתבססות על ההנחה שהעובד שולט ב-100% מהזמן שלו ושאפשרי עבורו לתכנן את יומו מראש.
אבל המציאות של מנהל שונה לחלוטין:
אחרי שליוויתי מאות מנהלים, גיליתי שהמפתח אינו שיטה טובה יותר לניהול זמן, אלא החלפה של מערכת ההפעלה כולה.
רוב הפעמים, הקשיים בניהול יושבים על שורשים שאנחנו מפספסים. בשלב הזה אנחנו מבינים לעומק את החוויה שלך בעבודה ובחיים, מזהים את התופעות והקשיים המרכזיים, מנתחים מה עובד ומה לא, ובעיקר – מגלים את שורש הבעיה. יחד נגדיר בדיוק לאן אנחנו רוצים להגיע, ונבנה תמונה ברורה של המצב הרצוי.
זהו השלב בו התאוריה הופכת למציאות. נעבוד על הטמעת השינויים והכלים בחיי היומיום שלך. אני אלווה אותך צעד אחר צעד ביישום, אעזור לך לדייק את הכלים לפי הצרכים המשתנים, ואתן לך משוב והכוונה אישית תוך כדי תנועה. בשלב זה נראה כבר שינויים משמעותיים בחוויה היומיומית שלך כמנהל.
התהליך שלנו ממשיך איתך גם אחרי שהליווי מסתיים. אנחנו עובדים על הטמעה וקיבוע של הכלים שיעבדו עבורך לאורך זמן. בשלב הזה תדעו בדיוק מה לעשות כשהמציאות משתנה, וכשמופיעים קשיים שלא צפינו. הכלים שאני מלמדת יעזרו לכם להתמודד גם כשהנסיבות והמציאות משתנים, כך שאלו כלים שאתם לוקחים איתכם הלאה.
בתוך שלושה חודשים, התהליך המקיף הזה יאפשר לך לא רק לפתור את האתגרים הנוכחיים, אלא לפתח גישה חדשה לחלוטין לניהול ולחיים המקצועיים שלך
שיטה שתמשיך לשרת אותך גם שנים קדימה בכל תפקיד ואל מול כל אתגר.
"כאן ציטוט מתוך הסרטון"
"כאן ציטוט מתוך הסרטון"
כן, שיטת הניהול האותנטי עובדת למנהלים בכל הרמות ובכל התחומים. אני עובדת עם מנהלים בתפקידי ניהול ראשון, מנהלי ביניים ומנהלים בכירים, במגוון תחומים – מהייטק ועד מגזר ציבורי. השיטה מתמקדת בכישורי ניהול אוניברסליים תוך התאמה אישית למאפיינים ולאתגרים הספציפיים שלך.
ממש לא. בשונה מקורסים וסדנאות גנריים, הליווי האישי שלי מותאם במיוחד עבורך. השיטה שפיתחתי בנויה כך שהיא מאפשרת לנו לגלות יחד מה באמת נכון לך בנסיבות הספציפיות שלך. במקום להתאים את עצמך לכלים קיימים, אנחנו מגלים את הדרך שעובדת בדיוק בשבילך – בהתאם לאופי שלך, לתפקיד שלך ולאתגרים הייחודיים שאתה מתמודד איתם.
רוב המנהלים שאני מלווה מדווחים על שיפור בחוויה הניהולית כבר אחרי המפגש הראשון או השני. הם מתחילים לחוש סדר, בהירות ושליטה טובה יותר. תוך כחודש, הסביבה שלהם (עובדים, ממונים, משפחה) מתחילה להבחין בשינוי. כמובן שהתהליך הוא מצטבר, וככל שממשיכים לעבוד עם הכלים והשיטות, התוצאות משתפרות והופכות ליציבות יותר.
התאמות תצוגה